Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.


Företagarcafe webb headline e52fc

Datum kommande företagarcafé:

27 maj - 26 aug - 30 sept - 28 okt - 25 nov - 16 dec


Företagarcafé 27 maj
Tema: Finansiering

Under maj månads företagarcafé med temat finansiering gästas vi av bland annat; 
- Norrlandsfonden, Johanna Ceder,
- Region Gävleborg, David Hedström
- Almi, Anna Ygeby
- Swedbank, Kristina Hellberg

Anslut till mötet här

Du som önskar få ett mail med en länk till mötet,
ANMÄL DIG HÄR


Om företagarcafé
Du som företagare får kostnadsfritt ta del av intressanta föreläsningar och gäster, nätverka, framföra dina åsikter, ställa frågor, träffa tjänstemän och politiker, och kanske till och med hitta nya samarbetspartners och kunder.

Företagarcafé arrangeras en gång i månaden, i september och oktober 2020 höll vi till på Scandic Hotell i Bollnäs. Självklart var mötesplatsen anpassad efter rådande omständigheter, med begränsat antal deltagare per träff, hålla avstånd, handsprit etc.
Företagarcafét i november och framåt ställdes om till digitala möten via Teams.


Tidigare företagarcafé:

Företagarcafé 29 april - Tema Upphandling
Digitalt

Under vårens näst sista företagarcafé fick vi lyssna till Karin Peedu, SKR:s upphandlingsstrateg  som berättade om några av de spännande projekt SKR driver inom upphandling, bla projektet Hållbara upphandlingar.
Oscar Axelsson från Mercell Commerce, ville slå ett slag för ökad dialog, och hur viktigt det är att vara påläst. Ta reda på info, bli mer proaktiv. Det finns en stor affärsmöjlighet för företagare inom upphandling. Varje år upphandlas 782 miljarder sek. Det är 1/6 av BNP.
Avslutningsvis berättade Katja Bohman, Inköpssamordnare/TF Chef för Inköpsenheten, om hur  Bollnäs kommun arbetar aktivt med att underlätta för små och medelstora företag att delta i våra upphandlingar. 

F cafe april 21 webb 08921


Företagarcafé 25 mars - Tema Miljö
Digitalt

Företagarcafét 25/3 arrangerades som en del i miljöveckan som denna gången bjudit in till ett panelsamtal kring frågan, räcker skogen till? Inbjudna paneldeltagare fick utifrån olika perspektiv prata om hur vi ska få skogen som resurs att räcka till.

Panelen bestod av:
- Veronica Jägbrant - Skogskonsulent samt regionalt ansvarig för miljömålet levande skogar, Skogsstyrelsen.
- Pål Börjesson - Professor och forskare inom Biobaserade energi- och produktionssystem, LTH (Lunds universitet).
- Maria Saxe - Hållbarhetschef, Stora Enso
- Markus Sten - VD/skogskonsulent, Plockhugget
- Bengt-Gunnar Jonsson - professor och forskare inom biologisk mångfald och skoglig klimatnytta, Mittuniversitetet Sundsvall.

I vanlig företagarcafé anda, avslutade vi med frågor och diskussioner inom ämnet.

Företagarcafé 25 mars Tema miljö


Företagarcafé 25 februari - Ung Företagsamhet UF, samt styrelsearbete
Digitalt

Under kvällen presenterade Peter Linzie, UF juryns representant, de åtta UF företagen som gick till final. Priser delades ut till "årets hållbara produkt"det gick till Sportgrepp UF, "årets säljare" gick till Hälsingekärven UF samt "årets tajming" som Ren Mobil UF fick.
Vinnare, Bästa UF blev: Livet ut UF från Torsbergsgymnasiet som tog hem segern och prischecken på 3 000 kronor. De har tillsammans arbetat fram barnboken Kampen för vår idrott: Skratt & svett, men inga tårar om idrott och normer i samhället. Carolina Klüft skickade en digital grattishälsning.

Kjell Gunnarsson och Daniel Blomquist från StyrelseAkademien Gävleborg berättade om styrelsearbete. Vi fick bland annat lyssna till hur kan du expandera ditt bolag med drivkraft av ett bra styrelsearbete.

Företagarcafe tema miljö


Företagarcafé 28 januari - Innovation
Digitalt

Temat på årets första företagarcafé var innovation. Vi gästades av Ulrika Malmqvist och Gunilla Roberg från Movexum, samt fick höra Lars Englund som tog hjälp av Moveum med sin innovation Summerski - längdskidor utan snö. 
Simone Jonsson och Thomas Johnson från Propell berättar om deras verksamhet och hur man kan få stöttning för att förverkliga sina innovativa idéer.
En givande och uppskattad kväll med många kloka inspel och frågor.  

Företagarcafé digitalt möte Jan 21 8f54e


Företagarcafé 17 december - Årets företagare 2020 Ottos Bil
Digitalt

Vid årets sista företagarcafé fick deltagarna vara med på en digital prisutdelning av Silvertranan. Peter Eriksson, näringslivschef samt kommunledningen som bestod av kommunalråden Marie Centerwall (S) och Benny Engberg (BP), Åsa Äng Eriksson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden (M) fanns på plats för att gratulera, dela ut pris, diplom och blommor. Susanne och Magnus Nilsson, ägare av Ottos Bil, berättar att de har haft ett mycket bra bra år i dessa speciella tider. Vi önskar Susanne och Magnus stort lycka till i framtiden, och gratulerar till utmärkelsen.

Ottos bil prisutdelning 4326f


Företagarcafé 26 november
Digitalt

Höstens tredje företagarcafé hölls digitalt via Teams. Deltagarna fick lyssna till arbetet med varumärkets Hälsingland, det var projektledaren Maria Rosén höll i presentationen.
En uppskattad föreläsning, med tid för frågor och digitalt mingel.
Alla deltagare har fått ett varsitt exemplar av Hälsingeboken.

Bakgrund:
Efter tre års arbete lanseras nu varumärket Hälsingland. Sedan 2017 har alla sex hälsingekommunerna drivit arbetet med att identifiera potentialen med varumärket Hälsingland. Gemensamt har vi konstaterat att det finns en stor potential både för fler besökare och ökad inflyttning i landskapet. Arbetet har även resulterat i en gemensamt formulerad vision:
Att tillsammans bygga ett levande och växande landskap, verka för ökad inflyttning, fler besökare och etablera Hälsingland som ett av Sveriges topp 5 resmål.
Resultatet av tre års arbete är nu sammanfattat i en intern varumärkesbok – Hälsingeboken.
Alla deltagare kommer att få ett varsitt exemplar av boken.
Föreläsare & projektledare för varumärket Hälsingland: Maria Rosén.

Hälsingeboken 8e73d


Företagarcafé 29 oktober
Scandic hotell - Bollnäs

Höstens andra företagarcafé gästades av Johan Tunhult från Mellansvenska Handelskammaren och Ted Radgren från Arbetsmarknadskunskap. De bjöd på en inspirerande och tänkvärd föreläsning.
Arbetsmarknadskunskap är ekonomisk förening från Västerås, som gjort stor succé på många platser i Sverige. De representerar arbetsgivare och har hittat ett sätt att kommunicera med ungdomar och få dem intresserade av den lokala arbetsmarknaden och vad de behöver göra för att få arbete lokalt. Dom ser sig själva som en tydlig länk mellan ungdomar och näringsliv.

Arbetsmarknadskunskap


Företagarcafé 24 september
Scandic hotell - Bollnäs

Höstens första företagarcafét i fullbokad lokal, hade temat ”tänk om - tänk nytt”. Ett föredrag om Snajds arbete med varumärket Ulla Jacobsson. Vi fick lyssna till deras resa när dom växlat om från traditionell försäljning via återförsäljare, till den digitala resan under Corona, vilka lärdomar och insikter de landat i.

Företagarcafe Snajd 347be


Företagarcafé 2021:
Torsdag 28 januari - digitalt
Torsdag 25 februari - digitalt
Torsdag 25 mars - digitalt
Torsdag 29 april - digitalt
Torsdag 27 maj 
(paus juni & juli)
Torsdag 26 augusti
Torsdag 30 september
Torsdag 28 oktober
Torsdag 25 november
Torsdag 16 december

 

Veronica

Näringslivsutvecklare
Veronica Tannerstål
0278-257 91
Skicka e-post