Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

Vi på näringslivs- och utvecklingskontoret besöker företag och entreprenörer inom olika branscher och presenterar i en intervjuserie som heter ”Hej företagare”.
Vårt mål är att inspirera, uppmuntra och synliggöra såväl små som stora företag. Vill du tipsa om en företagare vi borde träffa? Kontakta någon av oss på näringslivs- och utvecklingskontoret.


Intervjuer:

FB bild hej företagare Hälsinge Ridupplevelser 2820b

Intervju #10: Hälsinge Ridupplevelser
Hästarna har alltid haft en given plats i Karolinas liv och som nioåring köpte hon sin första egna häst med pengar hon sparat ihop själv. Idag är hästarna inte bara en del utav hennes liv de utgör även hennes företag. - Jag har uppfyllt min dröm om friheten att leva ett liv i harmoni nära naturen med mina hästar säger Karro. Tillsammans med min familj och mina islandshästar i deras naturliga element.
Mina barn har en lika naturlig plats i min livsstil som mina hästar.
Läs hela intervjun med Karro här


Restaurang Nordic by Sweet Moments

Intervju #9: Restaurang Nordic
Jelena och Ivica Petrovic kommer från Serbien, de flyttade till Bollnäs för sex år sedan och idag driver paret Sweet Moments och restaurang Nordic på Öster i Bollnäs. Med en passion för godis och välsmakande mat, ett ställe för ”wonderful moments and memories” så började en dröm att växa, en dröm om att starta och driva något eget.
Läs hela intervjun här.


FB bild hej företagare Naturlära

Intervju #8: Naturlära i Hälsingland
Naturlära i Hälsingland AB är ett ridgymnasium beläget vid Bergåkra gård utanför Vallsta. En familjär internatskola för ungdomar med brinnande hästintresse. Företaget bildades 2011 då ägarna Karin Ånöstam och Sigrid Bergåkra bestämde sig för att satsa på skapandet av ett naturbruksgymnasium med inriktning häst. 2013 öppnade man dörrarna.
Läs hela intervjun med Karin & Sigrid här


Hej företagare Kilafors Industri

Intervju #7: Kilafors Industri
Sveriges största tillverkare av lastbilspåbyggnader finns i Kilafors.
Platschef Thomas Pettersson berättar stolt om Kilafors – företaget som fyller 60 år nästa år,
och som är Sveriges största tillverkare av släpvagnar, kärror och lastbilspåbyggnader – för transport av timmer, flis och anläggning.
Läs om deras unika koncept, och hur de byggt om produktionen till en modern stationsbaserad
montering, med ett tydligt och strukturerat arbetssätt. 
Intervju Kilafors - klicka här


Snickeri Tallkotten

 

 

Intervju #6: Snickeri Tallkotten
Anders Jonsson äger och driver företaget Snickeri Tallkotten, företaget har funnits sedan 1995. De första åren tillverkades alla förekommande snickerier, som stilmöbler, bord, grindar, trappor, dörrar, fönster, kök och badrumsinredning. Sen 2005 har fokus till stor del varit köksinredning. Läs mer om Anders och Snickeri Tallkotten här.


FB bild hej företagare ABE Trafikskola

Intervju #5: ABE Trafikskola
Maria Märges jobbade inom industrin efter gymnasiet men kände att hon ville göra något annat.
Efter att ha kikat på olika distansutbildningar då hon inte ville flytta, fastnade hon för trafiklärare utbildningen.
Läs om Marias resa, som gått från anställd till delägare och helägare.
Läs hela intervjun med Maria på ABE Trafikskola här

 


FB bild hej företagare Möbelbutiken 93693

Intervju #4: Möbelbutiken
Möbelbutiken på Ren i Bollnäs, ett företag som har sina rötter i Hallen utanför Kilafors som i tidernas begynnelse hette Björks El och startade med elinstallationer 1979.
Idag har företaget utvecklats till att jobba inom möbler, trädgårdsmöbler, vitvaror, värmepumpar och belysning. Läs om Joakim Björk och hans resa till att idag driva och utveckla företaget. 
Läs hela intervjun med Jockim och Möbelbutiken här


FB bild hej företagare Internetform f7d93

Intervju #3: Internetform
Precis när Jenny Sandfors som idag äger och driver InternetForm var klar med sin examen inom webbutveckling kom IT-Kraschen. Det begränsade möjligheterna att komma in på arbetsmarknaden. Men det gav även Jenny en push att fullfölja en tanke hon haft sen liten, att starta företag. Så med affärsidén ”Webbhjälp för själfulla entreprenörer som vill växa och få tid för mer flow och chill på jobbet” och Högskolan i Kalmar som första kund, startades 2003 InternetForm. Starten skedde i Kalmar men redan året efter gick flyttlasset till Bollnäs...
Läs hela intervjun med Jenny och Internetform här.


FB bild hej företagare Springresor 886ff

Intervju #2: Springresor
När Lars och Lina träffades hade Lina aldrig varit utomlands och Lars var en soffpotatis. Att det gifta paret idag driver företaget Springresor tillsammans bevisar att följa sina drömmar och passion kan resultera i en lyckad affärsidé och koncept. 
Året var 2011, och det började med att Lars fick en utmaning av en kompis. Vi skulle springa Lidingöloppet på 15km…
Läs hela intervjun med Springresor


FB bild hej företagare Berättelsebolaget ceb98

Intervju #1: Berättelsebolaget
Först ut i vår serie ”hej företagare” är Herman Brolin, som driver företaget Berättelsebolaget. En nybliven tvåbarnsfar, som efter studier i retorik och kommunikation har arbetat inom reklambyråbranschen i både Stockholm och Oslo.
Med ett brinnande intresse för rörlig bild insåg Herman att det var just det han ville jobba med. Tanken på att starta eget har funnit där under många år, och blev verklighet 2015 då grunden till Berättelsebolaget började ta form.
Läs hela intervjun med Berättelsebolaget

 

Dela på Facebook