Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

Nuddis logga

Nuddis är Bollnäs kommuns digitala närvarosystem för förskolan. Syftet med närvarosystemet är att underlätta och säkerställa hanteringen av barns placering och närvaro.

Via Nuddis får personalen tillgång till information som underlättar planering av verksamheten då de får tillgång till ditt barns schema i god tid. Tydlig information om barnens närvaro, tid för ankomst och avfärd samt hur många som ska äta på förskolan är exempel på vad som kan utläsas. 

Nuddis är en app till smartphones (iPhone och Android) samt till iPad. Ändringar som ni vårdnadshavare gör uppdateras automatiskt till personalen på förskolan. Trafiken i systemet är krypterad och har hög säkerhet. 

Kom igång med Nuddis

Med hjälp av denna handbok får du en inblick i appens funktioner och hur du kommer igång med Nuddis.

pdfNuddis Vårdnadshavarhandbok

Nuddis via mobil och surfplatta

Genom den kostnadsfria appen "Nuddis app" kan du enkelt logga in via din mobil eller surfplatta. Appen finns både i App Store och i Google Play.

Ny Nuddis logga AppStore   GooglePlay

 

Logga in

För att logga in behöver du e-legitimation/BankID. Läs mer om e-legitimation här extlink2. När du under inloggningen blir ombedd att ange kontonamn skriver du bollnas

Problem att logga in?

Du kan testa din e-legitimation här: Testa e-legitimation extlink2

Om den inte fungerar tar du kontakt med din utgivare av e-legitimationen, vilket vanligtvis är din bank. Om din e-legitimation fungerar på testsidan ovan, men inte när du försöker logga in, är det troligtvis fel på själva e-tjänsten som du försöker använda. Ta i så fall kontakt med teknisk support, se kontaktinfo till höger.

Vanliga frågor 

Hur lägger jag in schema om jag inte har möjlighet att skaffa BankID?
Har du inte möjlighet att använda BankID så pratar du med personalen på din förskola, som då informerar dig om hur du ska göra.

Hur gör jag för att skicka meddelanden till personalen?
Kortare meddelanden kan lämnas i appen. Skriv meddelandet i kommentarsfältet Dagsinfo till personal/Kommentar. Meddelandet visas bredvid barnets bild i Nuddis-appen för personalen på förskolan.

Kan jag frånvaro/sjukanmäla barnet via appen?
Ja, det går bra. Det är önskvärt att anmäla frånvaron så fort som möjligt så att personalen kan planera verksamheten. Välj ”Ledig” eller ”Frånvarande/Sjuk” och klicka på Ändra.

Hur gör jag om schemat är låst?
Om du behöver ändra ditt barns schema, med kortare varsel än två dagar, ta kontakt med personalen på din förskola. 

Hur gör jag om jag glömde att nudda in/ut mitt barn?
Kontakta personalen så hjälper de dig.

Hur uppdaterar jag mina kontaktuppgifter?
Du som vårdnadshavare ansvarar för att dina kontaktuppgifter är aktuella i kommunens elevregister Skolplatsen då Nuddis och andra system sedan hämtar uppgifterna automatiskt därifrån. 

Varför får jag e-post om att mitt barn saknar tider?
Systemet skickar påminnelser till din e-postadress. Sju dagar innan din sista schemalagda tid skickar systemet en påminnelse om att det är dags att lägga nytt schema. Vill du inte ha påminnelser vid t.ex. semester så markeras barnet som frånvarande i schemat.

Jag kommer fortfarande inte in/ har problem med Nuddis
Du kan alltid fråga personalen om hjälp eller maila till support.utbildningskontoret@bollnas.se. Beskriv gärna tydligt vad problemet är, vad du gör när det blir fel, vilken telefon eller läsplatta du använder och om det har fungerat tidigare.

Hur länge ligger informationen om mitt barn kvar i Nuddis?
Information om ditt barn lagras i tre år. Därefter avpersonifieras informationen men ligger kvar för att kunna användas som statistik.

Länkar

pdfArabiska - Nuddis vårdnadshavarhandbok.pdf

pdfEngelska - Nuddis vårdnadshavarhandbok.pdf

pdfFarsi - Nuddis vårdnadshavarahandbok.pdf

 pdfFinska - Nuddis vårdnadshavarhandbok.pdf

pdfKurmanji - Nuddis vårdnadshavarhandbok.pdf

pdfMongoliska - Nuddis vårdnadshavarhandbok.pdf

pdfOromska - Nuddis vårdnadshavarhandbok.pdf

pdfSomaliska - Nuddis vårdnadshavarhandbok.pdf

pdfSorani - Nuddis vårdnadshavarhandbok.pdf

pdfThai - Nuddis vårdnadshavarhandbok.pdf

pdfTigrinja - Nuddis vårdnadshavarhandbok.pdf