Långnäs - vår centrala pärla

På bara några minuters gångavstånd från Bollnäs stadskärna ligger Långnäs, med utsikt över Ljusnan.

Här kan du koppla av och njuta i härliga omgivningar, äta gott eller bara strosa runt längs det trevliga promenadstråket runt Vågen.

Långnäs erbjuder:

  • Lekplats
  • Upplyst promenadstråk 1,8 km runt Vågen
  • Utegym
  • Camping
  • Bad
  • Folkets Park
  • Terrassen
  • Ångbåt varpen

Lekplats
Kolgårdens lekplats på Långnäs är en uppskattad lekplats där barnen kan gunga, klättra, åka kana och linbana. I direkt anslutning till lekplatsen finns bänkar och bord samt toaletter.

Lekpark Långnäs webb

Motionsspår och utegym
Vill man ta en promenad eller löptur finns det ett fint motionsspår runt sjön Vågen. Spåret är 1,8 km och upplyst under den mörkare delen av dygnet.

Längst ut på Långnäs udde hittar du ett utegym där du enkelt kan kombinera några styrkeövningar med en skön löprunda i motionsspåret. Vår vision är att ge alla kommuninvånare och besökare enkla och bra förutsättningar att motionera och träna kvalitativt i Bollnäs Kommuns vackra natur.

Camping
Naturskönt beläget mellan sjöarna Vågen och Varpen hittar ni en stadsnära och högklassig camping. Långnäs camping är en välplanerad och plan camping med 55 platser för husbil, husvagn och tält. I servicebyggnaden finns allrum med TV, tvättstuga och tre kök, duschar, dam-, herr- & handikapp-toaletter. Wifi finns på området. Här finns serveras även frukost och enklare rätter. Hundar är också välkomna. Campingen är fullt anpassad för funktionshindrade. Läs mer om Bollnäs Camping här.

Camping Långnäs webb

Badplats
Ute på udden i Långnäsparken finns en barnvänlig sandstrand med stora gräsytor. Närheten till parkering samt servering och toaletter gör denna badplats väldigt uppskattad under sommartid.

Här hittar du fler badplatser i Bollnäs.

Folkets Park
Ute på Långnäs hittar ni Folkets Park. Idag är Folkets Park en självklar del i Bollnäs och Hälsinglands nöjesliv. Folkets Park Bollnäs började byggas i slutet av 1920-talet och har byggts på i olika omgångar under åren och drivs idag av Orbaden Zip & Climb AB. I parken anordnas musikevenemang, mat och dryck. 

Ångbåtstut med Warpen
Upplev en vacker ångbåttur i Ljusnans dalgång som utgår från Långnäsbryggan vid småbåtshamnen på Långnäs och trafikerar sjön Varpen hela vägen ned till Segersta där hon vänder och åker tillbaka. Upplev en genuin ångbåtsmiljö med inredning i mahogny, röd plysch och mässing.På båten serveras bufféturer och räkturer. Läs mer här.

Warpen vid Scandic Bollnäs webb