Upplev Bollebergets topp

Bolleberget är ett välbesökt friluftsområde nära Bollnäs centrum. Ta en tur upp på toppen av Bolleberget och du får njuta av otroligt vacker utsikt!

Vid Stora Bolleberget finns ett spårsystem och ett välutvecklat nät av stigar och vindskydd. Allt för att på bäst sätt upptäcka området. Oavsett om du vill vandra, springa eller cykla så finns det möjligheter att ta sig runt och upp på berget. Runt den vackra Bolletjärnen går en vandringstig. Bolletjärnen är reservatets naturliga centralpunkt och vid stranden finns vindskydd och grillplatser.

Vill man njuta av de fantastiska vyerna som Bolletoppen har att erbjuda kan man enkelt ta sig upp med bil via väg på baksidan av berget.

Beläget vid foten av Bolleberget ligger Bollegården, ett B&B som under sommaren erbjuder ett poolområde med bassänger. Bassängerna håller öppet från 15 juni och fram till skolstart.

Gratis kartfolder finns på Bollnäs Turistbyrå. 

I Bollnäs kan du njuta av underbar vacker och omväxlande natur. Idylliska sjöar, djupa skogar och såklart Hälsinglands blånande berg - som bara väntar på att du ska upptäcka dina smultronställen.

Här kan du läsa mer om naturupplevelser i kommunen.