/* */ ?>

Ro för själen

Möt Lasse Feldtblad, en av eldsjälarna hos Arbrå kyrkbåtsroddare. 

Lasse är inte bara styrman – utan även dragspelare, historieberättare och en riktig glädjespridare! När Lasse står vid rodret kan du lita på att du får en härlig upplevelse att minnas.

Vad får man uppleva på en kyrkbåtstur tillsammans med er?
– Vi vill erbjuda måbraaktiviteter som ger ett minne för livet. Att ro kyrkbåt är ett underbart alternativ att färdas på vattnet, utan att höra bullret från en motor. Det är en avstressande aktivitet där man får njuta av fantastisk natur samtidigt som man får lära sig att ro.

– Det ger en boost för självförtroendet när man känner hur den femton meter långabåten som väger ett ton, med lätthet glider fram på vattnet.

Vad är det bästa med att ro kyrkbåt?
– Det är att få komma naturen riktigt nära. Många av våra gäster gillar pauserna i båten när vi lägger oss ner och lyssnar till vågorna och vinden i tystnad. Det är ro för själen.


Om kyrkbåtsrodd
Kyrkbåtarna tillhör en gammal tradition somhållits vid liv i över tusen år. Båtkonstruktionen härstammar från vikingarnas långbåtar. I Hälsingland där vi har många sjöar och älven Ljusnan som passerar, byggdes oftast kyrkorna nära vattnet. Båten blev då det enklaste färdmedlet att ta sig till kyrkan. De stora roddbåtarna kunde frakta både djur och människor.

Från maj till slutet av september kan du prova på motionsrodd och utflyktsrodd i de historiska kyrkbåtarna. Det är ett spännande lagarbete kombinerat med en stilla rodd. Oavsett om du vill ha ett motionspass eller bara njuta av en stunds avkoppling är kyrkbåtsrodd en trevlig aktivitet där du bestämmer tempot.

Under Arbrå kyrkbåtsroddares 25 år har över 30 000 gäster provat på att ro.
Ta chansen du också - det är en upplevelse du inte vill missa!

 Personalrodd FBKyrkbåtsplats Arbrå

 


Kyrkbåtsturer i Vallsta/Arbrå
På söndagar kl.18.00 (maj-sep) samt onsdagar klockan 18:30 under juli månad arrangeras kyrkbåtsrodd från båthuset vid Backabron i Vallsta. Även möjlighet att hyra kyrkbåt vid andra tillfällen. 

Är ni en grupp om minst 6 personer går det att hyra en egen kyrkbåt med styrman även andra dagar och tider under säsongen. Kyrkbåtsrodd är en populär aktivitet för företagare och föreningar samt bröllop.

För mer information besök Arbrå kyrkbåtsroddares hemsida.

Kyrkbåtsturer i Voxsjön
I Freluga arrangeras motions- och utflyktsrodd på måndagar kl 19 under juni, juli och augusti. Tag med egen fikakrog och badkläder. Även möjligt att hyra kyrkbåt vid andra tillfällen.

För mer information ring 0278-39163070-289 99 49, eller besök Woxsjöns kyrkbåtsroddares hemsida

 

 

Telefon: Arbrå kyrkbåtsroddare 072-224 57 32 (sms). För bokningsförfrågan och andra frågor skicka ett sms så ringer de upp dig.
Telefon: Woxsjöns kyrkbåtsroddare 0278-391 63
070-289 99 49