Kenneth Håkansson utställningen NO

Föreläsningar och utställningar
svarta-sol-vinjett-fb
Datum: 2020-11-05 00:00

Plats: Bollnäs Museum & Konsthall

17 oktober - 13 november 2020
Öppettider: tisdag-fredag 11-15, lördag 11-14
(Obs muséet stängt lördag 31/10, Alla Helgons dag)
Fri entré.
 
Naturen, industrialismen och människans plats i dessa ”system” är återkommande temata i Kenneth Håkanssons konst och viktiga element i de verk som nu ställs ut i utställningen NO. Makt och maktlöshet och den inneboende ängslighet och rädsla, som förknippas med dessa begrepp, präglar den konst som nu visas. Dessa idéer framställs igenom en bildvärld med öppna och suggestiva ingångar.
Håkansson åstadkommer detta genom hans finkänslighet gällande material val och behandling. Här blandas det tekniker och medier i utställningen i stort likväl i hur ett enskilt verk har skapats. I utställningen finns en blandning av teckningar, fotografier, målningar och video. Oavsett om det är blandteknik inblandad eller om verket är gjord i ett enda material, blir det rätt uppenbar att de olika uttrycken bygger en helhet sinsemellan. De kan sägas, och ses, som olika delar i ett större konstverk, dvs. utställningen som sådan.
I en tidigare recension i Arbetarbladet skrev konsthistorikern och kritikern, Niels Herbert, följande om Håkanssons konst: ”Det behövs tid för att tänka för att förstå och för att vara i allvaret i kontrasten till en glammig och åldrade västvärld.” I denna nästan meditativa textrad finns en ledtråd, kanske ett förhållningssätt, för betraktaren av utställningen NO, låter man utställningen ta tid kommer mer och mer av dess innebörd uppenbara sig.
Kenneth Håkansson bor och är verksam i Stockholm och Ockelbo. Han har ställt ut flitigt över hela landet de senaste 30 åren. Håkanssons konst ingår i flera offentliga konstsamlingar i Gävleborgs Län, Uppsala Län och staten.
----------------------------------------
”Världen blir en allt mer osäker plats för individer. Ett flytande liv… kännetecknas av att människan inte längre kan göra några förutsägelser om sin framtid. Förmågor idag kan vara oförmågor i morgon. Kompetens är dagsfärsk. Gjorda erfarenheter räknas inte nästa vecka.”
-Zygmunt Bauman
------------------------------------------

Bästa besökare!
Vi tar spridningen av coronaviruset på stort allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har öppet som vanligt, men kommer inte att bjuda in till vernissage för utställningen. Åtgärden görs för att minska smittspridningen av coronaviruset och inte minst av omsorg för våra äldre och personer med allvarlig sjukdom. Vi beklagar och hoppas att du har förståelse.
Välkommen!
Arr. Kulturenheten, Bollnäs kommun

 

Telefon
0278-25577
E-post
kulturhuset@bollnas.se
Godkänner du att ditt evenemang publiceras på den digitala skylten på Gärdet?
Ja

 

Alla datum


  • Från 2020-10-17 00:00 till 2020-11-13 00:00
    måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag & lördag