/* */ ?>

Katarina Warrenstein

Föreläsningar och utställningar
katarina-warrenstein-fb-med-text
Datum: 2021-10-16 11:00 - 15:00

Plats: Bollnäs Museum och Konsthall

Katarina Warrenstein bor och är verksam i Stockholm. De senaste 30 åren har utställningarna hunnit bli väldig många och över större delen av landet. 

” Jag sysslar med tomrummet. Det som inte finns. Som kan fyllas. Det som saknas. Det som varit något. Det som kallas minnet. Någon har gått, rest iväg, försvunnit, övergivit. Kanske är det jag som går? Nuet är förbi. Ett minne glimtar till. Någon träder fram, kliver ut ur ett svartvitt foto, steget ut till mig, nästan framme men försvinner igen. Jag är upptagen av de stunderna. Jag har svårt att förstå att det som nyss var här, är borta. Och alla kommer försvinna. Jag ska vänja mig vid det. Acceptera det. Det är det jag jobbar med, det är livet, att få vara med om de stunderna, att få leva. Därför har jag arbetat med dessa konstverk , dessa konstverk ,det strax förgångna”

 /Katarina Warrenstein, 2021    

” Då slår det mig att hennes värld är ett ”faktum”. Det onda och fasansfulla existerar. Liksom det kärleksfulla och barnsliga. Allt vi ser… ett ”faktum”? Ja, utan gräns mellan döda och levande, ondska och godhet, fult och vackert.” Som konstkritikern och konstnären Jan Håfström skrev vid ett besök på en av Warrensteins tidigare utställningar. Dessa intryck och budskap uppnås och kommuniceras tack vare hur Warrenstein bygger upp sina verk och genom den blandning av material de är gjord av. Återbrukat material, sådant som hon har hittat, fått eller ärvt, kan sammanvävas med material som trä, textilier och/eller brons. Det kan resultera i att i samma objekt eller  objekt sett tillsammans, kan ett fotografi vara monterat på en textilskultptur samtidigt som en klänning hänger bredvid. Utställningsmässigt artar Warrensteins konst såsom collage eller assemblage som enskild verk, men närmast som en installation om sett i grupp. Men det är just genom denna ”materiella vokabulär” och Warrensteins sätt att hänga sina verk som göra att man kan ta till sig dessa minnen som bearbetas, fina likheter i de man själv bär på och anamma nuets flyktighet. Samtidigt finns det som konstkritikern Magnus Bons har så elegant skrivit, att dessa verk, ” Förväntansfulla inväntar de sina kommande minnen”.

Öppettider: tisdag-fredag kl 11-15 och lördag kl 11-14.
OBS! Allhelgonadagen 6/11 stängt.

Fri entré! Varmt välkommen!

Läs mer om Katarina Warrenstein på bollnas.se/museum

 

Telefon
0278-25577
E-post
kulturhuset@bollnas.se
Godkänner du att ditt evenemang publiceras på den digitala skylten på Gärdet?
Ja

 

Alla datum


  • Från 2021-10-16 11:00 till 2021-11-12 15:00
    tisdag, onsdag, torsdag, fredag & lördag