Duo Naranjo Weurlander INSTÄLLT!

Musik och underhållning
foto_naranjo_weurlander
Datum: fredag, den 20 november 2020 19:00

Plats: Kulturhuset Bollnäs

Kära biljettköpare!

Kulturhuset har i samråd med Regionens smittskyddsläkare bestämt sig för att stänga den publika verksamheten från och med idag, den 13 november. Det innebär att vi inte kommer kunna välkomna er på konserten med Dou Naranjo Weurlander som planerat. Det smärtar oss oerhört att behöva meddela detta men det känns i dagsläget som det enda alternativet då vi alla behöver ta ansvar för att minska spridningen av detta förfärliga virus. 

Om ni handlat era biljetter på nätet behöver ni inte göra någonting, pengarna kommer automatiskt att föras tillbaka till ert konto inom 14 dagar. Har ni däremot köpt dem hos oss, över disk behöver ni få dem återlösta på samma sätt. Besök vår reception under våra öppettider så hjälper vi er med det! 

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss via mail eller telefon 0278-255 77

Ta hand om er och följ myndigheternas rekommendationer så ses vi så snart vi får och kan!

Med vänlig hälsning,

Kulturhuset Bollnäs

-----------------------------------------------------------------

Kulturhuset Bollnäs, onumrerat
 
Serveringen öppnar 18.30
Längd ca 80 min
 
Biljetter: 185 kr. Studerande 95 kr. Pris inkl. serviceavgift. 
 
 
Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception, öppettider: måndag - fredag 10-15
Biljettassan öppnar också alltid en timme innan konsertens början.
 
Arrangör: Kulturhuset Bollnäs

Coronaanpassningar:

-Vi hjälps åt att minimera risken för trängsel och ser till att hålla avstånd till varann.

-Vi hjälper er att kunna hålla god handhygien under ert besök hos oss.

-Stanna hemma om du är sjuk och nys i armvecket!

 

EN DUO I VÄRLDSKLASS

Möt två stjärnor i ett gränsöverskridande möte mellan Chile och Finland. Duon är känd för sin intensitet och sitt samspel, deras musik berör på djupet och de har numera hela världen som arbetsfält.

Duo Naranjo-Weurlanders andra gemensamma album, INFINITY, är en resa genom deras musikaliska rötter, samtidigt som den innehåller kompositioner som speglar händelser från deras egna liv. Deras musik är personlig, uppfylld av lust men också  vemod, virtuosiskt lika väl som återhållsamt. Duo bjuder på ljudlandskap som ger lyssnaren en nästintill filmisk upplevelse. Genom att alltid leta efter nya uttryck, komponera och framföra sin egen musik har de under flera år skapat en helt unik klang och genre.

Både Naranjo och Weurlander har länge profilerat sig på de klassiska, world och jazzmusik-scenerna. Nu har de också tagit plats som kompositörer. De har arbetat med beställningsverk bland annat för teatrar, Sveriges Radio, film och olika ensembler.

Tania Naranjo växte upp i Santiago i Chile. Hon kom tidigt i kontakt med, och utvecklade en stark passion för, det klassiska pianot och den chilenska folkmusiken. Tania är nu en etablerad pianist och sångerska bosatt i Sverige och har framfört sin egen musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar och med sina egna konstellationer! I Tanias kompositioner och i hennes uttryck finns utrymme för drivande, svängig rytmik.
Hennes musik är inspirerad av jazz, argentinsk tango, 1900-talets moderna kompositörer, urban chilensk musik och även av den andinska folkmusiken.

Minna Weurlander är född och uppväxt i Finland. Musiken förde henne till Sverige där hon sedan länge är verksam som konsert-accordeonist och kompositör. I denna egenskap har hon samarbetat med allt från symfoniorkestrar till moderna, experimentella dans- och teaterföreställningar, opera- samt filmproduktioner. Minna experimenterar gärna med accordeonets klanger. Hennes musik och spelsätt har influerats starkt av den ryska accordeon-traditionen och förstås även av den argentinska tangon.

 

Telefon
0278-255 77
E-post
kulturhuset@bollnas.se
Godkänner du att ditt evenemang publiceras på den digitala skylten på Gärdet?
Ja

 

Alla datum


  • fredag, den 20 november 2020 19:00