Utsiktsplats Hårgaberget

Sägenomspunnet berg med hänförande utsikt!

Hårgaberget, 211 meter över havet, är ett sägenomspunnet berg som gömmer sanningen om Hårgalegenden. Det var här Djävulen sägs ha spelat sin fela så förföriskt att några ungdomar dansade ihjäl sig. Man kan se några underliga spår på hällarna.

Uppe på berget är det promenadavstånd mellan danshäll, toppstugan och utsiktstornet. Följ skyltningen som visar dig vägen på berget.

Så hittar du hit
Infart mot Hårga och Segersta/Landafors från RV83. Längs Riksväg 83 tar du av mot Segersta/Landafors, efter bara en kort bit längs den vägen går det en avfart på vänstersida mot Hårga.

Det går att promenera till berget från framsidan (sidan man kommer till via vägen) och det är en bitvis krävande promenad men absolut genomförbart förutsatt att ingen i sällskapet har problem att ta sig fram till fots. Det går även att ta av längs en liten grusväg till "baksidan" av berget där det går att köra en bit upp, och sedan promenera en stig upp, Observera att den vägen är sämre skyltad så var förberedd på att det kan vara svårare att hitta.

IMG 8028 webb

IMG 8019 webb

 

Karta - så hittar du hit

Hårga