Återbrukshyttan

Återbrukshyttan

En annorlunda glashytta, se hur förpackningsglas formas om till nyttoföremål genom en ny miljövänlig teknik av tusenårig hantverkstradition.

Återbrukshyttan inryms i gamla mejeriet i Bollnäs. Här finns hjärtat, själva hyttan, där ugnarna står och det varma arbetet sker. I direkt anslutning finns även showroom och butik. Lokalen är inredd i återbrukets anda, och det gamla och ruffiga blir en fin kontrast till glasets mjuka former. Här säljs även produkter tillverkade av andra, där den röda tråden är återbruk.

Anny Jernberg heter hon som driver Återbrukshyttan, hon är utbildad inom glashantverket vid både Kosta och Orrefors. 2011 startade hon sina egna glasugnar i Bollnäs. Här blir vinflaskor och barnmatsburkar dricksglas, skålar och vaser. Anny tillverkar både ett fast sortiment och unika produkter. Om man har en särskild flaska som man vill ha omformad kan man lämna in den och få den formad till en vas, kanna eller något helt annat, det är fantasin som sätter gränser. 

Under sommarmånaderna har vi fasta tider för tillverkning och du är välkommen in att se hur omformningen går till. Se hemsidan för datum och tider.

 

Telefonnummer: 070-226 21 02
E-post: anny@aterbrukshyttan.se
Adress: Norra Kilaforsvägen 79, 82130 Bollnäs